On van a parar els iPhone’s que es roben?

Us explico l’experiència d’una persona perquè sapigueu que cal fer si us han robat l’iPhone.

Per desgràcia, això pot passar a qualsevol. Per això considero que és important conèixer aquesta informació:

Tot va ocórrer fa uns dies, quan anava en metro, aproximadament entre les 8:30 – 9:00 del matí. Em van robar el meu iPhone de l’abric sense adonar-me’n.

Ho sé, no és la millor manera de començar el dia

No em vaig adonar fins que no vaig sortir del metro de manera que no tinc ni idea de qui va ser la persona que em va robar. Quant vaig notar que no el tenia, vaig anar corrents a casa per encendre l’ordinador i activar el “Mode Perdut” de l’iPhone a través de la web http://icloud.com

El primer que fan els lladres és apagar l’iPhone. D’aquesta manera, quan entris al teu compte d’iCloud per activar el mode perdut, no puguis localitzar-lo.

Activa més aviat possible el “Mode Perdut” i marca la casella “Notificar quan es trobi”.

Activa també l’esborrat del teu iPhone. Això fa que s’esborri el contingut, però no ho eliminis del teu compte. Seguiran necessitant el teu ID i contrasenya d’iCloud perquè deixi de ser un “pongo”. També pots optar per no esborrar-ho, ja que ni el FBI pot accedir sense saber les teves dades. En el meu cas, vaig entrar a iCloud i el meu iPhone ja estava apagat. Vaig activar el modo perdut amb un missatge i un número de contacte que apareix a la pantalla quan l’encenguin de nou.

Després, vaig trucar immediatament a la meva companyia de telefonia mòbil perquè bloquegessin la meva targeta SIM.

El següent pas, va ser anar a la comissaria de Policia a denunciar el robatori del meu iPhone.

Per la meva sorpresa, allà estava jo juntament amb altres 3 persones que també venien a denunciar el robatori dels seus smartphones. Encreuament de mirades, dolor compartit.

Per fer la denuncia, el més important és que porteu el número IMEI de l’iPhone (és el DNI del dispositiu). El trobareu a la part posterior de la caixa.

Recomanació, guardeu sempre les caixes dels vostres iPhone. A part que són boniques, us serveixen per saber el número IMEI.

L’endemà, em vaig acostar a una botiga física de la companyia de telefonia mòbil per demanar un duplicat de la meva targeta SIM i per sol·licitar el bloqueig per IMEI del meu iPhone.

Cal enviar-los un correu electrònic adjuntant la fotocòpia del DNI del titular de la línia i la denúncia de la policia.

Amb aquest bloqueig segons em van explicar els nois de la botiga, es bloqueja l’iPhone i no es pot tornar a utilitzar com a telèfon. No torna a funcionar amb cap altra targeta SIM.

El tràmit és bastant ràpid, en menys de 24 hores està bloquejat i t’avisen per correu electrònic.

Aquests són tots els passos que cal fer si et roben l’iPhone.

La Policia em va comentar que és molt difícil localitzar-lo, llevat que algú el vengui i que el comprador denunciï que no funciona perquè es tracta d’un iPhone robat.

Però aquí no acaba la història…

Dos dies després em va arribar un avís d’Apple via correu electrònic, que deia que el meu iPhone havia estat trobat. L’havien encès, per la qual cosa s’havia activat el Mode Perdut.

Quina va ser la meva sorpresa?

Que no era a Madrid, havia aparegut bastant lluny… a MARROC

Com ja us he comentant anteriorment, la seguretat dels iPhones és tan alta que ni el FBI el pot desbloquejar. Pel que als lladres no els queda una altra opció que intentar posar-se en contacte amb tu. I així va ser.

Ahir mateix, em van enviar 4 SMS al número que havia deixat de contacte en el missatge. Es van fer passar per Apple i em deien que el meu iPhone seria enviat a la botiga més propera. Vaja que van posar en pràctica la tècnica del Phising

Què és el phising?

És mètode utilitzat per delinqüents cibernètics per obtenir informació confidencial, com per exemple, la de la contrasenya d’iCloud. Per a això et contacten perquè introdueixis les teves dades en un web falsa que és molt semblant a l’original d’Apple.

En el meu cas, el link que em posaven al SMS em dirigia a una web amb una url diferent a la d’Apple però que estava copiada al mil·límetre.

ATENCIÓ! La ignorància en aquests casos és molt important.

En cap cas Apple us contactarà per cap mitjà (email, SMS …) per dir-vos que us envien el vostre iPhone i que heu d’entrar en alguna web amb les vostres credencials.

NO DONEU LES VOSTRES DADES!

Segurament no recuperaré mai el meu iPhone

Però tampoc vull que el puguin utilitzar. Així que l’única possibilitat que tenen els lladres és vendre’l per peces.

Com has pogut llegir, és important que coneguis tota aquesta informació i que la comparteixis.

Ahh i molt de compte amb els vostres preuats iPhone

 Història de Luis Herreras (@yuiso)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s